Tytanit 200ml

22.00 zł z VAT

Dodaj do koszyka:   


Klienci kupujący ten produkt wybrali także...



Specyfikacja


  • Waga: 0.3kg
  • Producent: Intermag


Opis produktu


 

TYTANIT®
Biostymulatory

Nawóz mineralny zawierający tytan (Ti). Wzmacnia system odpornościowy roślin, zwiększa plony oraz poprawia ich jakość.

 

 


Jak działa TYTANIT?

Tytan to pierwiastek, który mimo powszechnej obecności w skorupie ziemskiej jest niedostępny dla roślin w warunkach naturalnych z gleby w zakresie pH 4–8, czyli typowym dla wzrostu większości roślin.


Stymulator wzrostu TYTANIT, zawiera formę tytanu dostępną dla roślin w szerokim zakresie pH, zarówno w aplikacji pozakorzeniowej jak i doglebowej.


Zalety stosowania stymulatora TYTANIT:

  • Wzrost ilości i jakości plonu
  • Zdecydowany wzrost rentowności uprawy.  Doskonała relacja zysku w stosunku do poniesionych  kosztów
  • Wzrost odporności roślin na czynniki chorobotwórcze
  • Wzrost odporności na stresy wywołany czynnikami abiotycznymi ( niekorzystne warunki klimatyczno-środowiskowe)
  •  Możliwość łącznego stosowania z większością nawozów do aplikacji pozakorzeniowej i środków ochrony roślin

Instrukcja stosowania:

ZAKRES I SPOSÓB STOSOWANIA:ZAKRES I SPOSÓB Instrukcja stosowania i przechowywania mineralnego stymulatora wzrostu TYTANIT

TYTANIT® zawiera 0,8% (m/m) tytanu (Ti) tj.(8,5 g Ti w 1 Iitrze stymulatora).

Stosować dolistnie w formie roztworu wodnego.Pokryć roztworem dokładnie całą powierzchnię liści. TYTANIT® można stosowaćw postaci roztworu wodnego: pojedynczo lub łącznie z mocznikiem, siarczanem magnezu, innym nawozem dolistnym (zgodnie z tabelą mieszania INTERMAG i programami dokarmiania dolistnego różnych gatunków roślin).Unikać oprysków podczas dużego nasłonecznienia, wysokiej temperatury i silnego wiatru.Nie przekraczać zalecanych dawek. 
 

TERMINY STOSOWANIA, ZALECENIA DLA RÓŻNYCH GATUNKÓW ROŚLIN
(optymalna dawka, ilość cieczy użytkowej, terminy oprysków)

 

  • DRZEWA OWOCOWE  (0,2-0,4 l/ha;500-1000 l/ha): I – rozwój pąków kwiatowych, II – kwitnienie,III - po zawiązaniu owoców i wykształceniu liści, IV - w czasie wzrostu owoców (połowa czerwca).
  • KRZEWY OWOCOWE  (0,2-0,4 l/ha;  500-1000 l/ha): I – po wznowieniu wegetacji wiosennej,II – w czasie kwitnienia, III – rozwój owoców.
  • TRUSKAWKA  (0,2-0,4 l/ha;  300-600 l/ha): I – po wznowieniu wegetacji wiosennej, następne co 7-10 dni do początków owocowania.
  • POMIDOR, PAPRYKA  (0,2-0,4 l/ha;  300-600 l/ha): opryskiwać kilkakrotnie, co 10 dni, od chwili ukorzenieniasię rozsady.
  • OGÓREK  (0,2-0,4 l/ha;300-600 l/ha): opryskiwać kilkakrotnie, co 10 dni, od chwili wykształcenia 2-4 liści właściwych.
  • WARZYWA CEBULOWE, KORZENIOWE, KAPUSTNE  (0,2 l/ha;300-600 l/ha): I – po ukazaniu się 2-3 liści właściwych dla roślin z siewu lub po prawidłowym ukorzenieniu się rozsady. Wykonać 2-3 opryski co 2 tygodnie.
  • ROŚLINY OZDOBNE (0,2 l/ha;300-600 l/ha): I – z chwilą pojawiania się nowych pędów lub pąków kwiatowych, następne co 7-10 dni.
  • ZBOŻA  (0,2-0,4 l/ha; 200-300 l/ha): jesień: faza 3-4 liści;wiosna: I–krzewienie, II- strzelanie w źdźbło, III – kłoszenie.
  • RZEPAK  (0,2-0,4 l/ha; 200-300 l/ha):jesień: faza 4-6 liści; wiosna: I – formowanie łodygi, II – pąkowanie, III – kwitnienie/zawiązywanie łuszczyn.
  • KUKURYDZA  (0,2-0,4 l/ha;200-300 l/ha): I – faza 2-6 liści, II – 7-10 dni po pierwszym, III – 7-10 dni po drugim.
  • ZIEMNIAK  (0,2-0,5 l/ha;200-300 l/ha): I – po wytworzeniu pędów bocznych,II- w czasie kwitnienia.
  •  Inne uprawy rolnicze  (0,2-0,4 l/ha; 200-300 l/ha):stosować dwa-trzy opryski w okresie intensywnego wzrostu i rozwoju.