Pliki Cookie

Ta witryna używa plików Cookie przesyłanych do Twojego komputera.

Na stronach naszego sklepu stosujemy wyłącznie pliki cookies związane bezpośrednio z funkcjonalnością techniczną serwisu, z których większość usuwana jest automatycznie z pamięci przeglądarki użytkownika po zakończeniu przeglądania naszych stron - w pamięci przeglądarki skonfigurowanej w sposób domyślny pozostają jedynie zapisane pliki cookie dotyczące ustawień językowych przeglądanych stron sklepu.
W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące obsługi cookies.
Brak zmiany tych ustawień w przeglądarce klienta poruszającego się po stronach naszego sklepu oznacza akceptację zasad stosowanych na naszych stronach internetowych dotyczących obsługi cookies.
Całkowite wyłączenie obsługi cookie w Twojej przeglądarce spowoduje brak możliwości poprawnego zarejestrowania zamówienia. Więcej informacji na temat stosowanych w naszym sklepie zasad bezpieczeństwa znajdziesz na TEJ STRONIE.

(Został przesłany tylko jeden plik do obsługi ustawień tego okienka)
(Ticking this sets a cookie to hide this popup if you then hit close. This will not store any personal information)


Papryka Habanero MIX 25n
powiększenie


Papryka Habanero MIX 25n

11.00 zł z VAT

Dodaj do koszyka:   


Klienci kupujący ten produkt wybrali także...



Specyfikacja


  • Waga: 0.001kg
  • Producent: Vilmorin


Opis produktu


OPIS PRODUKTU
Papryka ostra Habanero uznawana jest za królową ostrych papryk. Mimo swojej pikantności w jej smaku wyczuwany jest także posmak owoców tropikalnych głównie brzoskwiń i moreli. Owoce tej odmiany mają długość od 2,5 do 6 cm, szerokość ok. 2,5 cm. Niedojrzałe owoce mają kolor zielony, dojrzałe kolor czerwony, żółty, pomarańczowy lub brązowy.

Powszechnie uważa się, że papryka habanero w stanie surowym spożywana jest tylko przez niezwykle odważne osoby. Często dodaje się ją jako przyprawę do sosów, zup, gulaszów, chilli con carne lub bigosu. Świetnie sprawdza się także przy produkcji dżemów i ciast. Jeden owoc papryki Habanero wystarcza na 1,5 kg potrawy. Pamiętajmy jednak przy krojeniu, aby uważać na skórę i oczy.

Habanero, wysiewamy w marcu i kwietniu pod osłony lub na rozsadniku. Na miejsce stałe wysadzamy w drugiej połowie maja w miejscu nasłonecznionym, ciepłym i na żyznej glebie. Dojrzałe papryczki można zbierać od września do października.