Ta witryna używa plików Cookie przesyłanych do Twojego komputera.
Na stronach naszego sklepu stosujemy wyłącznie pliki cookies związane bezpośrednio z funkcjonalnością techniczną serwisu, z których większość usuwana jest automatycznie z pamięci przeglądarki użytkownika po zakończeniu przeglądania naszych stron - w pamięci przeglądarki skonfigurowanej w sposób domyślny pozostają jedynie zapisane pliki cookie dotyczące ustawień językowych przeglądanych stron sklepu. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące obsługi cookies. Brak zmiany tych ustawień w przeglądarce klienta poruszającego się po stronach naszego sklepu oznacza akceptację zasad stosowanych na naszych stronach internetowych dotyczących obsługi cookies. Całkowite wyłączenie obsługi cookie w Twojej przeglądarce spowoduje brak możliwości poprawnego zarejestrowania zamówienia. Więcej informacji na temat stosowanych w naszym sklepie zasad bezpieczeństwa znajdziesz na TEJ STRONIE.
Rabarbar jest uprawiany jest jako warzywo, wykorzystuje się jadalne ogonki liściowe. Ceniony jest za ich orzeźwiający, kwaskowy smak, który zawdzięczają obecności kwasu jabłkowego, cytrynowego i octowego. Warzywo to zawiera śladowe ilości kwasu szczawiowego nie jest jednak groźne dla naszego zdrowia. Rabarbar Victoria to wyjątkowo plenna, średnio wczesna odmiana. Cechą niezwykle pożądaną jest jej odporność na wybijanie w pędy kwiatostanowe.