Ta witryna używa plików Cookie przesyłanych do Twojego komputera.
Na stronach naszego sklepu stosujemy wyłącznie pliki cookies związane bezpośrednio z funkcjonalnością techniczną serwisu, z których większość usuwana jest automatycznie z pamięci przeglądarki użytkownika po zakończeniu przeglądania naszych stron - w pamięci przeglądarki skonfigurowanej w sposób domyślny pozostają jedynie zapisane pliki cookie dotyczące ustawień językowych przeglądanych stron sklepu. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące obsługi cookies. Brak zmiany tych ustawień w przeglądarce klienta poruszającego się po stronach naszego sklepu oznacza akceptację zasad stosowanych na naszych stronach internetowych dotyczących obsługi cookies. Całkowite wyłączenie obsługi cookie w Twojej przeglądarce spowoduje brak możliwości poprawnego zarejestrowania zamówienia. Więcej informacji na temat stosowanych w naszym sklepie zasad bezpieczeństwa znajdziesz na TEJ STRONIE.
Jedna z podstawowych odmian uprawianych w Polsce, ceniona za niezawodne, stabilne plonowanie w różnych warunkach uprawowych. Tolerancyjna na stres powodowany przez upały i suszę. Posiada wysoką odporność nie tylko na wirusa zwykłej mozaiki fasoli czy antraknozę ale również na obwódkową bakteriozę fasoli. Wzniosły pokrój sztywnych roślin i bardzo wysokie osadzenie skoncentrowanych strąków umożliwiają efektywny zbiór mechaniczny. W odróżnieniu od wielu innych odmian oferowanych na rynku w tym segmencie, strąki Paulisty nie przerastają i pozostają przez długi okres mięsiste, wydłużając okres ich zbioru. Strąki proste, o gładkiej powierzchni i ciemnozielonej barwie, wolne od wyściółki pergaminowej i włókna to cechy PAULISTY wysoko oceniane przez przemysł przetwórczy. Również w badaniach rejestrowych COBORU okazała się odmianą bardzo plenną, o dużym udziale plonu handlowego i równocześnie o znikomym udziale strąków niekształtnych, niewykształconych i przejrzałych. PAULISTA uprawiana jest na plantacjach wielkotowarowych na potrzeby przemysłu, a zwłaszcza w rejonach zagrożonych występowaniem chorób bakteryjnych.