Ta witryna używa plików Cookie przesyłanych do Twojego komputera.
Na stronach naszego sklepu stosujemy wyłącznie pliki cookies związane bezpośrednio z funkcjonalnością techniczną serwisu, z których większość usuwana jest automatycznie z pamięci przeglądarki użytkownika po zakończeniu przeglądania naszych stron - w pamięci przeglądarki skonfigurowanej w sposób domyślny pozostają jedynie zapisane pliki cookie dotyczące ustawień językowych przeglądanych stron sklepu. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące obsługi cookies. Brak zmiany tych ustawień w przeglądarce klienta poruszającego się po stronach naszego sklepu oznacza akceptację zasad stosowanych na naszych stronach internetowych dotyczących obsługi cookies. Całkowite wyłączenie obsługi cookie w Twojej przeglądarce spowoduje brak możliwości poprawnego zarejestrowania zamówienia. Więcej informacji na temat stosowanych w naszym sklepie zasad bezpieczeństwa znajdziesz na TEJ STRONIE.
Średnio późna odmiana kapusty o okresie wegetacji około 105 dni. TOBIA F1 jest przeznaczona do letniego kwaszenia, jak również na bezpośrednie zaopatrzenie rynku. Odmianę tę charakteryzuje bardzo wysoki plon. Kuliste odporne napękanie główki dorastają do 8 kg. Doskonała struktura wewnętrzna - krótki głąb, cienkie nerwy i liście, bardzo dobry smak (wysoka zawartość suchej masy i cukrów), szybkie wybielanie wnętrza główki to cechy odmiany TOBIA F1. Wyróżnia się ona także bardzo dobrą trwałością w gruncie, nawet miesiąc po osiągnięciu dojrzałości zbiorczej główki nadal pozostają w bardzo dobrej kondycji. Odmiana ta dzięki swoim zaletom jest doskonałym surowcem do kwaszenia, uzupełniając asortyment kapust „kwaszeniowych”.